Barcaffè espresso, edina slovenska kava na sejmu v Trstu

 Barcaffè se je letos prvič, kot edina kava predelana v Sloveniji, predstavljal na največjem sejmu kave v naši bližini – TriestEspresso Expo.

Sejem, kjer se vsaki dve leti predstavi 200 razstavljavcev iz espresso industrije, je privabil več kot 12.000 ljudi.

Čeprav smo v Sloveniji predvsem ljubitelji sveže mlete in pražene kave, se vse bolj uveljavlja tudi espresso, ki zahteva več kot le »kuhanje kave«. Danes je za popoln espresso potrebna tudi umetniška žilica, a najpomembnejša za pripravo sta čas in popolna koncentracija,  pove Gašper Trpin, Barcaffè Barista.

Ljubitelji kave so imeli priložnost okusiti najnovejše Barcaffè espresso kavne mešanice Barcaffè Prestigio, Barcaffè Maestoso in Barcaffè Divino.

Fabrizio Polojaz, predsednik združenja Caffe Trieste in soorganizator sejma, je izpostavil nekaj novosti v kavnem sektorju, ki letos privabljajo strokovnjake iz vsega sveta: robotizacija delovnih procesov, novi načini priprave espressa, modernizacija kavnih avtomatov in njihovih sistemov za upravljanje.

Najpomembnejši italijanski sejem espresso kave je namenjen proizvajalcem, trgovcem in ponudnikom kave in je obenem odlična priložnost za sklepanje novih poslovnih partnerstev. Poleg predstavitev novosti, je letos poudarek na bio kavi, bio pakiranju in ekološki ozaveščenosti tako pri pripravi kot pakiranju kave.

potovanje rezervacija  

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.