Jelenov golaž

Jed, ki še posebej prija v hladnejših dneh…

Za 4 osebe potrebujete:

  • 700 g jelenovega mesa (vrat, pleče ali prsi)
  • 500 g čebule
  • 3 stroke česna
  • 1 korenček
  • 1/4 zelene
  • 150 g ostrigarjev
  • svinjsko mast
  • 1 žličko mlete kumine
  • 1 žličko mlete sladke paprike
  • 300 ml temnega piva
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 10 mini paprik 
  • 1 kozarček vloženih čebulic
  • ščepec majarona
  • ščepec luštreka
  • ščepec rožmarina
  • 2 krompirja

Priprava:

1 Meso zrežite na večje kocke, olupljeno čebulo na krhlje, česen na rezine, korenovke na majhne kocke, gobe pa sesekljajte na večje kose.

2 Na segreti masti popražite čebulo, česen, korenovke in mleto kumino. Nato dodajte meso, ga potresite z mleto papriko, prilijte polovico piva in toliko vode, da bo meso pokrito. Začinite s soljo in poprom ter vse skupaj kuhajte približno 60 minut.

3 Nato dodajte koščke sesekljanih gob, paprike in čebulice, prelijte s preostalim pivom in začinite z majaronom, luštrekom in rožmarinom. V golaž nastrgajte olupljen krompir. Na koncu dodajte sol in poper. Golaž kuhajte še 30 do 45 minut ter ga postrezite s krompirjevimi njoki.

Liza - 47/2018

  potovanje rezervacija  

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.