Posted on Leave a comment

Kisla juha

Juha je vedno dobra izbira, še najbolj pa v mrzlih dneh!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 400 g kislega zelja
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 1 žličko mlete kumine
  • 2 žlički mlete sladke paprike
  • 400 g majhnega krompirja
  • 100 g klobase
  • 60 g masla
  • 1 čebulo
  • moko
  • 200 ml smetane

Priprava:

1 Kislo zelje malce sesekljajte, ga dajte v lonec z 1 litrom hladne vode in nato dodajte še sol in začimbe ter vse skupaj zavrite. Olupljen krompir zrežite na kocke in ga do mehkega skuhajte v vreli slani vodi, klobaso zrežite na kolesca, jih popražite in stresite v zelje.

2 V ponvi segrejte maslo in na njem popražite sesekljano čebulo. Potresite jo z moko in jo zarumenite, prežganje pa nato skupaj s kuhanim krompirjem dodajte kislemu zelju.

3 Juha naj nekaj minut še lahno vre, nato dodajte smetano in juho pustite vreti še 10 minut. Okrasite jo lahko s svežimi zelišči in postrezite s kruhom.

Liza - 47/2018

 
Booking.com
 
Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.