Madžarska golaževa juha

Zanimiva in priljubljena madžarska jed …

Za 4 osebe potrebujete:

  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • 4 žlice olja
  • 500 g govedine za golaž
  • sol, sveže mleti poper
  • 2 žlici mlete sladke paprike
  • 1 l vode
  • 1 rdečo papriko
  • 200 g krompirja
  • 2 večja paradižnika
  • peteršilj za okrasitev

Priprava:

1 Olupite česen in čebulo, ju sesekljajte in ju zlato popražite na vročem olju.

2 Dodajte kocke mesa in jih pražite nekaj minut. Začinite s soljo in poprom, potresite z mleto papriko in med mešanjem vse skupaj pražite še nekaj minut. Prilijte vodo in vse skupaj v na pol pokriti kozici dušite približno 60 minut.

3 Medtem očistite papriko, krompir in paradižnike. Vse skupaj zrežite na majhne koščke. Dodajte k mesu in pustite, da juha lahno vre še 15 do 20 minut. Okrasite jo s sesekljanim peteršiljem in postrezite.

Liza - 47/2018

  potovanje rezervacija  

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.