Pečena potrebušina v pivski marinadi

Gostje bodo navdušeni!

Za 6 oseb potrebujete:

  • 250 ml bourbon viskija
  • 400 ml temnega piva
  • 10 strokov česna
  • 300 g medu
  • 2 cimetovi paličici
  • 4 lovorjeve liste
  • 1,2 g potrebušine brez kosti
  • sol
  • vejice timijana

Priprava:

1 V kozico dajte viski, 250 ml piva, 500 ml vode, olupljen česen, med, cimet in lovorjeve liste ter vse skupaj zavrite. Nekajkrat premešajte in kuhajte, dokler se ne zgosti.

2 Kožo mesa mrežasto zarežite. Z vseh strani ga natrite s soljo in ga s kožo navzdol položite v globok pekač. Prelijte z marinado, pokrijte z aluminijasto folijo in 3 ure pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Če je treba, med peko dodajte še malo vode.

3 Meso previdno obrnite in dodajte preostalo pivo ter ga pecite še 30 minut. Pred serviranjem ga okrasite s timijanom.

Liza - 43/2018

potovanje rezervacija  

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.