Pivski golaž

Okusna ideja za ljubitelje golaža…

Za 4 osebe potrebujete:

  • 600 g govejega mesa za golaž
  • 5 čebul
  • 2 žlici olja
  • sol, sveže mleti poper
  • 3 žlice mlete paprike
  • 1 žlico mlete orientalske kumine
  • 1 žlico paradižnikove mezge
  • 200 ml piva
  • prežganje

Priprava:

 
Booking.com
 

1 Meso oplaknite in ga zrežite na kocke. Olupljeno čebulo drobno sesekljajte in jo stekleno popražite na vročem olju. Dodajte meso in ga pražite približno 5 minut. Začinite ga s soljo in poprom ter primešajte mleti poper, kumino in paradižnikovo mezgo.
Premešajte in dušite približno 2 minuti.

2 Prilijte pivo in ga pokuhajte do polovice. Dodajte 1,5 litra vode in meso skuhajte do mehkega.

3 Omako zgostite s prežganjem (maslo in moka v razmerju 1 : 1) in golaž kuhajte še 20 minut. Postrezite s cmoki in jed potresite s peteršiljem.

Liza - 43/2018

  potovanje rezervacija  

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.