Posted on Leave a comment

Ribji golaž

Kaj pravite na ribji golaž?

Za 4 osebe potrebujete:

  • 2 olupljeni in sesekljani čebuli
  • 1 strok česna, zrezan na rezine
  • 200 g tankih rezin koromača
  • 100 ml sončničnega olja
  • 2 žlici sladke mlete paprike
  • 1 žlico paradižnikove mezge
  • 500 g koščkov ribjih filetov
  • 500 ml belega vina
  • 150 g paradižnika (kocke)
  • morsko sol in sveže mleti poper
  • 1 vejico timijana (drobno sesekljanega)
  • 1 pest sesekljanega peteršilja
  • ščepec limonine lupinice

Priprava:

1 V kozici z debelejšim dnom segrejte olje in na njem med mešanjem podušite čebulo, česen in koromač. Nato primešajte mleto papriko in paradižnikovo mezgo.

2 Dodajte koščke filetov. Previdno premešajte in prilijte vino. Kozico pokrijte, zmanjšajte temperaturo in pustite, da vse skupaj lahno vre nekaj minut.

3 Nato dodajte paradižnike in vse skupaj začinite s soljo in poprom. Golaž naj lahno vre, dokler se riba ne zmehča.

4 Dodajte timijan, peteršilj in limonino lupinico. Postrezite s kuhanim krompirjem.

Liza - 47/2018

 
Booking.com
 
Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.