Skutna torta z rdečo peso (brez peke)

Rdeča pesa v vlogi sladice…

Za 12 kosov potrebujete:

  • 75 g izkoščičenih datljev
  • 75 g mletih mandljev
  • 20 g kokosove moke
  • 10 g drobno mlete želatine
  • 100 ml smetane
  • 200 g kremnega smetanovega namaza
  • 250 g pasirane skute
  • 80 g sladkorja v prahu
  • sok in lupinico 1 bio limone
  • 200 g rdeče pese (kuhane v lupine)
  • zamrznjene maline za okrasitev
  • kokosove ostružke za okrasitev
  • posušene neškropljene vrtnice za okrasitev

Priprava:

1 Datlje prelijte z vrelo vodo in jih dajte v blender. Dodajte mlete mandlje in kokosovo moko ter vse skupaj gladko zmeljite. Tortni model (premera 18 cm) obložite s papirjem za peko in ob dno modla zatisnite datljevo mešanico.

2 Želatino za 10 minut namočite v 30 ml hladne vode. Segrejte smetano (ne sme vreti) in v njej med mešanjem stopite želatino. Smetanovemu kremnemu namazu primešajte skuto, sladkor in limonino lupinico. Postopoma dodajte smetano z želatino (ohlajena naj bo na približno 40 stopinj). Polovico kreme razporedite po datljevem dnu in torto za 1 do 2 uri postavite v hladilnik.

3 Preostali kremi dodajte kocke olupljene pese in limonov sok. Gladko zmešajte in porazdelite po spodnji kremi. Torto nato za vsaj 3 ure postavite v hladilnik. Okrasite jo z malinami, kokosovimi ostružki in posušenimi vrtnicami.

Liza - 43/2018

potovanje rezervacija  

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.