
Čokoladne skodelice lahko hranimo do tri dni, in sicer tako, da jih damo v nepredušno posodo ter postavimo v hladen prostor.
Sestavine:
225 g čokolade, nalomljene na koščke
500 ml čokoladnega sladoleda bogatega okusa
115 g sadja, najbolje jagodičevje
kakav ali sladkor v prahu za posip
Priprava:
- Čokolado damo v skledo, odporno proti vročini in jo stopimo v vodni kopeli. Pekač obložimo s papirjem za peko. Izrežemo šest trakov papirja za peko velikosti 30 x 12 cm in jih prepolovimo po dolžini. 
- Na pekač položimo 7,5-centimetrski model za testo. En trak papirja zvijemo v krog in ga vstavimo v model, tako da se prepognjeni rob dotika papirja na pekaču. Robove zlepimo z lepilnim trakom. 
- Model odstranimo in tako oblikujemo še več papirnatih krogov ter na koncu pustimo model okrog zadnjega papirnatega kroga. 
- Nekaj stopljene čokolade naložimo na osnovo papirnatega kroga, ki ga podpira model. S kavno žličko razmažemo čokolado po osnovi in stenah kroga, pri čemer mora biti zgirnji rob raven. Previdno odstranimo model. 
- Enako naredimo še pet čokoladnih skodelic in pri vsaki uporabimo model za dodatno podporo. Postavimo jih v hladen prostor ali hladilnik, da se strdijo. 
- S sten čokoladnih skodelic previdno odstranimo papir in jih dvignemo z osnove ter prenesemo na servirne krožnike. 
- Z veliko žlico za melone ali s kavno žličko oblikujemo kepice sladoleda. Z njim napolnimo čokoladne skodelice in jih okrasimo s sadjem. Potresemo s kakavom ali sladkorjem v prahu in takoj postrežemo. 
