Česnova marinada z zelišči
Poskrbi za poseben okus. Ker prodre v meso, ga tudi zmehča. Živilo z vseh strani premažite z marinado in ga nato več ur pustite v njej.
Najbolje kar v zaprti posodici ali vrečki. Preden boste meso položili na žar, popivnajte malce tekočine.
Foto: Dreamstime – Kotleti na žaru z zelenjavo
Idealna za svinjino (4-6 kotletov):
Limono oplaknite pod vročo vodo, nastrgajte lupinico, sadež zrežite na kose in jih iztisnite.
Grobo sesekljajte po 2 vejici rožmarina in timijana, 1 rdeč čili, 1/2 šopka bazilike in 4 stroke česna.
Primešajte 250 ml olivnega olja in 1 žlico gorčice. Meso položite v marinado in ga pustite v njej 4-6 ur.
Pomemben namig: meso solite vedno po peki, saj bi se sicer izsušilo.