• Post category:Njena-si

Česnova marinada z zelišči

Poskrbi za poseben okus. Ker prodre v meso, ga tudi zmehča. Živilo z vseh strani premažite z marinado in ga nato več ur pustite v njej.

Najbolje kar v zaprti posodici ali vrečki. Preden boste meso položili na žar, popivnajte malce tekočine.

Kotleti na žaru z zelenjavoFoto: Dreamstime – Kotleti na žaru z zelenjavo

Idealna za svinjino (4-6 kotletov):

Limono oplaknite pod vročo vodo, nastrgajte lupinico, sadež zrežite na kose in jih iztisnite.

Grobo sesekljajte po 2 vejici rožmarina in timijana, 1 rdeč čili, 1/2 šopka bazilike in 4 stroke česna.

Primešajte 250 ml olivnega olja in 1 žlico gorčice. Meso položite v marinado in ga pustite v njej 4-6 ur.

Pomemben namig: meso solite vedno po peki, saj bi se sicer izsušilo.