• Post category:Njena-si

v skledi zmešamo mleko in jajca, dodamo sladkor, semena vanilje, kakav, olje, presejano moko in sol. Na segretem olju na obeh straneh postopoma spečemo tanke palačinke in jih ohladimo.

Za palačinke:

  • 400 ml mleka
  • 2 jajci
  • 1 vrečka vaniljevega sladkorja
  • semena 1 stroka vanilje
  • 2 žlici kakava
  • 30 ml sončničnega olja
  • 100 g navadne moke
  • ščepec soli
  • rastlinsko olje za pečenje

Za smetano:

  • 250 g maskarponeja
  • 30 g sladkorja v prahu

Za polnjenje:

  • banane, jagode, grozdje, kivi …
  • posušene liofilizirane maline
  • mleti kokos

Za čokoladno omako:

  • 150 ml smetane za stepanje
  • 80 g temne čokolade

Priprava:

  1. V skledi zmešamo mleko in jajca, dodamo sladkor, semena vanilje, kakav, olje, presejano moko in sol. Na segretem olju na obeh straneh postopoma spečemo tanke palačinke in jih ohladimo.
  2. Maskarpone stepemo s sladkorjem. vsako palačinko namažemo s tanko plastjo smetane in dodamo izbrano sadje. zavijemo, namažemo s preostalo smetano in nato povaljamo v zdrobljenih malinah in kokosu. Vsako palačinko narežemo na rezine, debeline približno 2-3 cm.
  3. Pripravimo omako: smetano zavremo, odstavimo z ognja in dodamo koščke zdrobljene čokolade, mešamo, dokler se čokolada ne stopi, in takoj postrežemo s pripravljenimi palačinkami.