Za palačinke:
- 400 ml mleka
- 2 jajci
- 1 vrečka vaniljevega sladkorja
- semena 1 stroka vanilje
- 2 žlici kakava
- 30 ml sončničnega olja
- 100 g navadne moke
- ščepec soli
- rastlinsko olje za pečenje
Za smetano:
- 250 g maskarponeja
- 30 g sladkorja v prahu
Za polnjenje:
- banane, jagode, grozdje, kivi …
- posušene liofilizirane maline
- mleti kokos
Za čokoladno omako:
- 150 ml smetane za stepanje
- 80 g temne čokolade
Priprava:
- V skledi zmešamo mleko in jajca, dodamo sladkor, semena vanilje, kakav, olje, presejano moko in sol. Na segretem olju na obeh straneh postopoma spečemo tanke palačinke in jih ohladimo.
- Maskarpone stepemo s sladkorjem. vsako palačinko namažemo s tanko plastjo smetane in dodamo izbrano sadje. zavijemo, namažemo s preostalo smetano in nato povaljamo v zdrobljenih malinah in kokosu. Vsako palačinko narežemo na rezine, debeline približno 2-3 cm.
- Pripravimo omako: smetano zavremo, odstavimo z ognja in dodamo koščke zdrobljene čokolade, mešamo, dokler se čokolada ne stopi, in takoj postrežemo s pripravljenimi palačinkami.