Sestavine za 12 porcij:
• 250 g borovnic
• 180 g sladkorja
• 4 rumenjaki
• 500 ml stepene smetane
• 1 vrečka vaniljevega sladkorja
• 2 lista oblatov za napolitanke
Foto: Revija Liza Maja – Borovničev sladoled v napolitanki
Postopek priprave
1. Borovnice zmešamo s 50 g sladkorja. Na vroči vodni kopeli zmešamo rumenjake in 100 g sladkorja (temperatura naj bo približno 65 °C).
2.Polovico smetane zavremo s preostalim sladkorjem in vaniljevim sladkorjem. Pustimo, da se nekoliko ohladi, in dodamo stepene rumenjake. Shranimo v hladilniku.
3. Ko se masa ohladi, vanjo vmešamo preostalo stepeno smetano in zmešane borovnice. Shranimo v zamrzovalniku, da delno zamrzne. Medtem rezine narežemo.
4. Delno zamrznjeni sladoled dobro premešamo z vilicami in napolnimo med oblati. Nato shranimo v zamrzovalnik.