• Post category:Njena-si

Sestavine za 12 porcij:

250 g borovnic
180 g sladkorja
4 rumenjaki
500 ml stepene smetane
1 vrečka vaniljevega sladkorja
2 lista oblatov za napolitanke


Foto: Revija Liza Maja – Borovničev sladoled v napolitanki

Postopek priprave

1. Borovnice zmešamo s 50 g sladkorja. Na vroči vodni kopeli zmešamo rumenjake in 100 g sladkorja (temperatura naj bo približno 65 °C).

2.Polovico smetane zavremo s preostalim sladkorjem in vaniljevim sladkorjem. Pustimo, da se nekoliko ohladi, in dodamo stepene rumenjake. Shranimo v hladilniku.

3. Ko se masa ohladi, vanjo vmešamo preostalo stepeno smetano in zmešane borovnice. Shranimo v zamrzovalniku, da delno zamrzne. Medtem rezine narežemo.

4. Delno zamrznjeni sladoled dobro premešamo z vilicami in napolnimo med oblati. Nato shranimo v zamrzovalnik.



Delite s prijatelji:
 



Oglejte si z nami ...