• Post category:Njena-si

Za 4 osebe potrebujete:

• 6 mladih čebul

• 1 kg bučk

• olivno olje

• 30 g masla

• sol, sveže mlet črni poper

• 8 vejic mete

• 1 bio limono

• 150 g kisle smetane

• 800 g juhe

• 140 g čedarja

Priprava:

  • 1. Očiščeno mlado čebulo drobno sesekljajte. Bučke oplaknite, odrežite končke in bučke zrežite na majhne koščke.
  • 2. V kozici segrejte olje in maslo ter na njem popražite čebulo. Nato dodajte bučke in jih dušite 20 minut. Začinite s soljo, poprom, lističi mete in nastrgano lupinico polovice limone.
  • 3. Prilijte juho in jo zavrite. Nato kozico odstavite, dodajte 3 žlice kisle smetane, nastrgan čedar, lističe mete in preostali sok limone.
  • 4. Juho lahko pretlačite s paličnim mešalnikom ali pa pustite zelenjavo celo. Zraven postrezite kislo smetano in juho nakapajte z olivnim oljem.

Lahko jo postrežete vročo ali hladno.


Oglejte si še ...