Beluš in špargelj (Asparagus officinalis) sta dve imeni iste zgodnje pomladne zelenjave s posebnim okusom, ki je odvisen od kakovosti pridelave. V prehrani se uporabljajo zgolj poganjki te rastlile, ki pa so lahko ali beli ali zeleni. Ravno zato pa je pogosto dvojno poimenovanje. Beli šparglji, ki jim pogosto rečemo beluši, so praviloma bolj blagega okusa in manj grenki. Pridobiva pa se jih tako, da se jih zasipa s prstjo, poganjki pa zaradi pomanjkanja svetlobe ostanejo beli. Divji šparglji so vedno zeleni, zeleni pa so tudi tisti domači, ki so gojeni brez zasipavanja.
Zakaj bi jih morali vključiti v prehrano ?
- so bogat vir folne kisline
- so zadovoljiv vir betakarotena,vitaminov C in E
- so sredstvo, ki pospešuje izločanje urina in je blago odvajalo
OCONNECT je orodje za HD avdio in videokonference, ki ga poganja umetna inteligenca.
OCONNECT - spoznajte nov in boljši način povezovanja.
14-dnevno brezplačno testiranje.
► ONPASSIVE je sedaj na voljo vsem. Več informacij najdete na spletni strani ONPASSIVE, kjer se lahko registrirate in pridobite nov elektronski naslov OMAIL.