Rogljički bodo mehki in tako dišeči, da jih boste verjetno pohrustali, še preden se dodobra ohladijo. Napolnite jih lahko s čokolado ali marmelado, pri čemer izberite domačo ali termostabilno, da sladki nadev ne bo stekel iz slastnega peciva.
Kaj potrebujemo za pripravo rogljičkov ?
- 500 g gladke moke TIP 500.
vrečka suhega kvasa
ščepec soli
žlica sladkorja
vrečka vanilijevega sladkorja
beljak (rumenjak shranite za premaz rogljičkov)
1 dcl olja
3 dcl toplega mleka

Foto: Profimedia – Preden jih boste premazali z jajčno mešanico, naj na pekaču počivajo še 5 minut.
Postopek priprave
- Moko presejte, dodajte kvas, sladkor, vanilijev sladkor, sol in vse skupaj premešajte.
- Sestavinam dodajte beljak, olje in mleko ter vse skupaj zamesite z mešalnikom za testo.
- Testo pokrijte s krpo in pustite, da na toplem počiva eno uro.
- Vzhajano testo nežno pregnetite in razdelite na tri dele.
- Posamezen del razvaljajte v obliki kroga, nato pa slednjega razrežite na osmine – tako da boste dobili 8 trikotnikov.
- Sedaj na široki del trikotnika nanesite pol žličke marmelade ali čokoladne kreme.
- Trikotnik oblikujete v rogljiček tako, da pričnete zvijati široki del trikotnika (glejte spodnjo fotografijo).
- Rogljičke polagajte na pekač, ki ste ga poprej obložili s peki papirjem.
- Pripravljene rogljičke premažite z razžvrkljanim rumenjakom, ki ste mu dodali tri žlice mleka.
- Pekač z rogljički potisnite v pečico, ogreto na 200 stopinj Celzija. Pecite 16 minut.
- Po peki rogljičke prekrijte s krpo, ko se nekoliko ohladijo, pa jih potresite s sladkorjem v prahu.
Četudi se vam bo zdelo, da pri izdelavi rogljičkov niste kaj prida spretni, naj vas nikar ne skrbi. Prepričani smo, da vas bo končni rezultat močno presenetil. Pa dober tek!