Kurja juhica
Sestavine: 1 očiščena kokoš (2 do 3 kg), jušna zelenjava (korenček, peteršilj, zelena, cvetača, koleraba, kocen zelja), 1 popečena čebula, 2 stroka česna, 1 lovorov list, košček muškatnega cveta, nekaj…
Sestavine: 1 očiščena kokoš (2 do 3 kg), jušna zelenjava (korenček, peteršilj, zelena, cvetača, koleraba, kocen zelja), 1 popečena čebula, 2 stroka česna, 1 lovorov list, košček muškatnega cveta, nekaj…
Kaj potrebujemo ? Sestavine: Testo: 500 g moke1/2 skodelice olivnega olja1 žlička soli2/3 skodelice vode2-3 žlice domačega žganja Nadev: 500 g špinačedivja zelišča: kislica, koromač, divji peteršilj1/2 šopka mete4 mlade…
Topli sončni dnevi nas vabijo tudi na piknike, kjer se poleg specialitet iz žara prileže tudi mlada čebula. Gre v slast tudi vam, a jo zaradi neprijetnega zadaha raje črtate…
Potrebujemo: 50 dag jagnječjega stegna30 dag svinjskega stegna20 dag slanine10 dag čebule10 dag sveže paprike0,5 dl oljčnega olja2 dag česna, zdrobljenega ali narezanega na majhne koščkesol in poperpeteršilj Priprava: Jagnječje…
Peteršilj je predvsem zelo uporabna začimba v kulinariki; lahko brez slabe vesti priznamo, da izboljša okus številnih jedi, po lestvici prehranskih vrednosti pa spada v sam vrh, še posebno če…
Najprej poskusite s čajnimi vrečkami. Ko skuhate čaj, vrečk ne odvrzite, temveč jih ohladite v hladilniku in jih nato kot obkladek položite na prizadeto območje. Vrečke, ki ste jih pustili…
Najprej poskusite s čajnimi vrečkami. Ko skuhate čaj, vrečk ne odvrzite, temveč jih ohladite v hladilniku in jih nato kot obkladek položite na prizadeto območje. Vrečke, ki ste jih pustili…