Zacvetel je lovor – začimba in pozabljena zdravilna rastlina
Lovor je v zgodovini veljal za izjemno cenjeno drevo. Egipčani so ga posvetili soncu in verjeli, da varuje pred strelami. V stari Grčiji so uporabljali kovance s podobo Apolona, ki…
Lovor je v zgodovini veljal za izjemno cenjeno drevo. Egipčani so ga posvetili soncu in verjeli, da varuje pred strelami. V stari Grčiji so uporabljali kovance s podobo Apolona, ki…
Le kaj je boljše kot domač jabolčni kis, ki je znan po svoji aromi ter prijetnem okusu in s katerim izboljšamo vsako solato? Le težko se katera druga oblika kisa…
Topli sončni dnevi nas vabijo tudi na piknike, kjer se poleg specialitet iz žara prileže tudi mlada čebula. Gre v slast tudi vam, a jo zaradi neprijetnega zadaha raje črtate…
Uporabni so vsi deli rastline; korenino uporabite za kuhanje juh, liste za pripravo solat ali kanapejev, semena so nepogrešljiva v zdravilstvu, kulinariki in kozmetiki. Znano je, da kumina pomaga blažiti…
Cimet je izjemno aromatična in dišeča začimba, ki jo v gastronomiji uporabljamo tako za pripravo sladkih kot tudi pikantnih jedi. Nanj se običajno spomnimo v hladnem obdobju leta, ko si…
Kardamom ima več kot 5000-letno zgodovino. Njegova domovina je jugozahodna Azija, kjer ga gojijo v tropskih predelih, danes večinoma v nasadih. V Evropo so ga po karavanških poteh prinesli Vikingi,…