• Post category:Njena-si

Sestavine:

Za testo:

  • 300 g moke

  • 1 žlička pecilnega praška

  • 150 g sladkorja v prahu

  • 1 vaniljin sladkor

  • 180 g masla

  • 1 jajce

Za nadev:

  • 150 g ribezove marmelade

  • 80 g kokosovih ostružkov

  • 600 g mešanega jagodičevja (ribez, maline, robide, borovnice)

  • 500 g puste skute

  • 50 g masla

  • 120 g sladkorja v prahu

  • 1 zavoj vaniljevega pudinga

  • 2 jajci

  • 250 ml sladke smetane

Za posip:

  • 100 g sladkorja v prahu

  • 100 g kokosovih ostružkov

  • 120 g masla

  • 140 g moke

Priprava:

  1. Moko zmešamo s pecilnim praškom in z ostalimi sestavinami za testo zgnetemo v okrogel hlebček. Zavijemo ga v prozorno folijo in za pol ure postavimo na hladno.
  2. Testo razvaljamo, položimo na pomaščen pekač, namažemo z marmelado, potresemo s kokosovimi ostružki in jagodičevjem.
  3. Skuto z maslom in sladkorjem v prahu kremasto stepemo. Vmešamo jajci in vaniljev puding v prahu. Vmešamo nestepeno sladko smetano. Z žlico maso naložimo na jagodičevje in do gladkega poravnamo.
  4. Za posip zmešamo sladkor v prahu, kokosove ostružke, maslo in moko, da dobimo drobljenec in ga potresemo po kolaču.
  5. Pečemo 40 minut na 180 stopinjah. Še vroče sadne kokosove rezine potresemo s sladkorjem v prahu.


Delite s prijatelji:
 



Oglejte si z nami ...