Polnozrnati kruh in medeni skutni štruklji

Oglas

Bi vam teknilo? Foto: Dobro jutro

Za nadev potrebujemo: 400 g skute, 2 jajci, 150 g medu, 4-5 žlic zdroba.
Za polnozrnati kruh kvas razpustimo v vodi. V drugi skledi zmešamo preostale sestavine, prilijemo kvašeno mešanico in testo od zunaj navznoter gnetemo približno 10 minut. Skledo pokrijemo z vlažno kuhinjsko krpo in testo pustimo vzhajati približno 20 minut. Testo vnovič gnetemo 10 minut. Oblikujemo 2 štruci in ju po diagonali večkrat zarežemo. Štruci položimo v pekač in ju pustimo počivati še 15 minut. Pečico segrejemo na 280 stopinj (ali na 240 stopinj). Pekač potisnemo v pečico, podenj pa podstavimo skodelico z vodo. Kruh približno 20 minut pečemo pri 230 stopinjah. Temperaturo zmanjšamo na 160 stopinj in kruh pečemo še približno 30 minut.

Za medene skutne štruklje kvas zdrobimo v mlačno mleko in pustimo toliko časa, da pripravimo preostale sestavine. V večjo posodo damo moko in pripravimo jamico. Dodamo sol, razpuščeno maslo, zmešano jajce, sladkor, limonovo lupinico in žličko ruma, nato še kvas v mleku. Vse sestavine zgnetemo v testo. Testo pustimo vzhajati, da podvoji svojo velikost. Za nadev skuto pretlačimo in ji dodamo jajci in med. Zdrob dodajamo po žlicah. Dodamo toliko žlic, da se masa osuši – po občutku. Vzhajano testo razvaljamo na približno pol cm debeline.

Namažemo z nadevom in zvijemo kot pri potici. Štrukelj lahko pečemo v kosu kot potico ali narežemo na polžke, ki jih položimo na papir za peko. Pečemo približno 20 minut na 180 stopinj. Polžke postrežemo za zajtrk ali ob popoldanskem čaju. Štruklje lahko tudi kuhamo v vodi ali na sopari in so priloga pri glavnih jedeh z mesom ali pa sladica.


Delite objavo s prijatelji:
 
 


Nedavne objave: 
  • S kokainom, ki so ga pretihotapili iz Slovenije v Avstrijo zaslužili milijon evrov, roka pravice jih je dosegla

    Med 16 aretiranimi sta tudi dva Slovenca. Kriminalna združba je bila aktivna predvsem v Celovcu, Beljaku in v okolici Vrbskega jezera. V okviru preiskave so aretirali 16 oseb, 15 jih je še v preiskovalnem priporu. Med osumljenimi so večinoma Avstrijci, trije Bosanci in dva Slovenca. Nekateri so delali kot kurirji, drugi so skrbeli […]

  • Video: Toyota Yaris GRMN dobiva (še bolj zmogljivega ?) naslednika

    Toyota je zadnje čase v avtomobilskem svetu morda še najbolj poznana po svojih rešitvah, povezanih z e-mobilnostjo. A pri Japoncih se vseeno znova prebuja športni duh, ki je bil pred kakim desetletjem ali tremi še kako prisoten. Po dolgoletni odsotnosti se je namreč letos v ponudbo vrnila legendarna Supra. Tik […]

  • Naravna pomoč za nespečnost

    Svet, v katerem živimo, nas vse bolj peha v tesnobo in depresijo. Duševne bolezni naraščajo in vse več ljudi se spoprijema s tesnobnostjo, ki jo poleg značilnih simptomov, kot so pretirana zaskrbljenost, občutek ogroženosti, motnje zbranosti, napetost, občutek šibkosti, krči v trebuhu, […]

  • Kako vemo, katera čakra je zaprta ?

    Čakre, naši energijski centri telesa, lahko na dojemanje sveta različno vplivajo. Človek ima po hinduizmu v svojem telesu sedem poglavitnih čaker, ki nastanejo kmalu po rojstvu in izginejo nekaj ur po naši smrti. Nanje vplivajo različni dejavniki, pri čemer je glavni ravno naš način […]

  • Lepotni nasvet: Javorov sirup za negovane ustnice

    To tekoče zlato je bogato z vitamini in minerali, kar čez zimo ljudje izkoristijo za nego kože. Sirup si debelo namažejo na razpokane ustnice in že kmalu začutijo olajšanje, saj vsebuje veliko sladkorja (do 60 odstotkov) in je znan po tem, da nase veže vodo. V njem sta še kalcij, ki pomaga pri […]

  • Kako je slovenska penina Mare Santo navdušila kitajske poznavalce

    Kitajci obožujejo inovativne, drugačne stvari. Zato jih je seveda navdušilo, ko so na uvoznem sejmu CIIE v Šanghaju spoznali zgodbo penine Mare Santo, ki eno leto zori v steklenicah na dnu morja. Ni veliko stvari, ki še lahko presenetijo svetovno največje poznavalce sodobnega trga. Izkusili so že […]

  • Najbolj priljubljen recept za kuhan džin

    Če smo se že morale posloviti od osvežilne poletne pijače, ki sliši na ime gin tonik, je vsekakor dobra novica to, da se bomo lahko v zimskih mesecih razvajale z različico v obliki kuhanega džina! Olala, to se pa sliši odlično, kajne? In ko bi šele vedele, kako vrček vročega napitka […]


Hvala, ker ste z nami – sedaj že …

  • 78.394 ogledov naše spletne strani !


Iskanje po vsebini: