
Obloženi kruhki s paradižnikom – Čas priprave 35 minut (za 24 kosov)
Sestavine:
- 6 do 7 zrelih paradižnikov
- 2 stroka česna ali 2 žlički mletega česna
- 1 žlička olivnega olja
- 1 žlička balzamičnega kisa
- 6 do 8 svežih listov bazilike, nasekljanih
- 3/4 žličke soli, lahko po okusu
- 1/2 žličke mletega popra, lahko po okusu
- 1 francoska štručka
- 60 ml olivnega olja
Priprava:
- Zavrite dva litra vode. V paradižnike na rahlo zarežite v obliki križa na vsakem koncu. Ko voda zavre, vanjo postavite paradižnike in jih rahlo kuhajte približno eno minuto. Paradižnike odstranite in pustite, da se nekoliko ohladijo, nato odstranite kožo.
- Pečico segrejte na 230 °C in režo nastavite bolj proti vrhu.
- Paradižnike sesekljajte in jih zmešajte s česnom, kisom, žličko olivnega olja, baziliko, soljo in poprom.
- Vmešajte nasekljano baziliko, dodajte sol in poper.
- Francosko štručko narežite na koščke, eno stran vsakega koščka namažite z olivnim oljem in ga s to stranjo položite na podlago za peko. Postavite v pečico za 5 do 6 minut, dokler ne dobijo rahlo rjave barve.
- Kruhke prestavite na krožnik in nanje položite paradižnikovo mešanico.
