Še malo in večere nam bo popestrila težko pričakovana 7. sezona šova MasterChef Slovenija. Na POP TV razkrivajo 16 tekmovalcev, ki bodo ustvarjali pod budnim očesom treh chefov, Luke Jezerška, Karima Merdjadija in Bineta Volčiča.

Pa kar poglejmo, kdo so tekmovalci, ki bodo morali pokazati svoje kuharsko znanje in prepričati sodnike. Samo eden izmed njih bo domov odnesel častno titulo MasterChef Slovenije in denarno nagrado v vrednosti 50.000 evrov. Kdo vse se bo letos boril za laskavi naziv?

Robert Anže Blažič, 23 let, Velenje

23-letni natakar, ki obožuje kuhinjo. Pravi, da je zelo sproščen, a hkrati zelo zamerljiv. V kuhinji bo sodnike navdušil s smehom in dobro voljo, če pa bi moral izbirati, da bi lahko kuhal z enim od naših sodnikov, bi bil to Bine. Pravi tudi, da bo najboljši odnos razvil z Luko Jezerškom.

Foto: Ana Gregorič – Robert Anže Blažič

Karolina Podvršnik, 35 let, Sveti Duh na Ostrem Vrhu

Podeželsko dekle, ki se znajde v vsaki situaciji in ki bo sodnike navdušilo s prefinjeno preprostostjo. Karolina obožuje kuhinjo, zato ne more izbrati med peko in kuho. Nad kuhinjo pa sta jo navdušili mama in babica.

Foto: Ana Gregorič – Karolina Podvršnik

Damijan Stingl, 47 let, Podgorje pri Apačah

Pozitivno naravnan Damijan se je s kuhalnico prvič srečal, ko je mami pomagal pri pripravi krompirjevih svaljkov. Danes pa najraje pripravlja jedi na žlico in kot pravi, so to jedi, na katere stavi in s katerimi bo “sezul” sodnike MasterChefa.

Foto: Ana Gregorič/24ur – Damijan Stingl

Katarina Uplaznik, 27 let, Velenje

Športnica po duši in po načinu kuhanja. Kot je povedala, se s kuhalnico rada druži šele nekaj let, a je kuho resnično vzljubila. Pravi, da je svoje telo vzljubila šele, ko se je naučila kuhati tako, da je končno premagala dolgoletno bitko z odvečnimi kilogrami. Trenerka, ki dolga leta ni marala ovsenih kosmičev, zdaj pa ljubi ovseno kašo.

Foto: Ana Gregorič – Katarina Uplaznik

Adam Šerc, 47 let, Ajdovščina

Zgovorni Primorec pravi, da ima najraje italijansko hrano. Od malega se navdušuje nad različnimi kuhinjami, zato je vajen eksperimentiranja in presenečenj. Kuhanje je njegov način sproščanja in s tem sprošča svojo domišljijo. Sodnikov se ne boji, najraje pa bi kuhal z Binetom.

Foto: Ana Gregorič – Adam Šerc

Katja Ulčar, 25 let, Ljubljana

Ljubiteljica vsega lepega, navihana in zgovorna plavolaska, ki prihaja z majhne kmetije. Pravi, da obožuje izzive in da jo le redko kaj tako pretrese, da ne bi mogla normalno nadaljevati z življenjem. Obožuje kuhanje in delo z ljudmi.

Foto: Ana Gregorič – Katja Ulčar

Dušan Šubic, 50 let, Kranj

Zase pravi, da je hiter, dojemljiv in spreten. Če bi moral izbirati med kuho in peko, bi izbral peko, saj ljubezen do slaščic izvira še iz otroštva. Pohvali se tudi z različnimi tortami, pravi pa, da njegovo delo ocenjujejo tri občinstva: sestrina družina, sodelavci in bližnji prijatelji.

Foto: Ana Gregorič – Dušan Šubic

Kimi Zupančič, 27 let, Rovte

Sproščeno dekle, ki pravi, da svojega mesta nikakor ne najde pod slovenskim soncem – njeno srce je doma v topli Španiji. Prepričana je, da bo sodnike ‘sezula’ s katero od svojih sladic.

Foto: Ana Gregorič – Kimi Zupančič

Ljubislav Petrovski, 42 let, Hrušica

Dobrosrčen Ljubislav ima kuhinjo rad že od majhnega, ko je kot nadobuden in radoveden malček pomagal staršem. Nikoli ne bo pozabil očetove specialitete – purana s suhimi slivami. Danes pravi, da vsako jed najprej poskusita nečakinji.

Foto: Ana Gregorič – Ljubislav Petrovski

Maša Trubačev, 21 let, Cerknica

Nasmejana, zgovorna in sproščena Maša pravi, da se pred začetkom šova MasterChef Slovenija ne boji ničesar. “Prideš, skuhaš in to je to,” pravi Maša, a vseeno se zaveda, da lahko zaradi kamer, časovnega pritiska in ostrega sodniškega očesa tudi “zmrzne”.

Foto: Ana Gregorič – Maša Trubačev

Žiga Gabrovec, 29 let, Slovenske Konjice

Nasmejan Žiga z zavihanimi brki je očitno navihan že od malih nog, kot je razvidno iz njegove izbrane zabavne zgodbe o sebi. Prva specialiteta, ki jo je pripravil čisto sam, je bil cesarski praženec, danes pa bi sodnike raje navdušil z natrgano govedino in brusničnim prelivom.

Foto: Ana Gregorič – Žiga Gabrovec

Natalija Palačković, 29 let, Bohinj

Nežna Natalija, ki pravi, da bi najraje kuhala za Rebeko Dremelj, se je v mladosti najprej borila z debelostjo, kasneje pa z anoreksijo. A kljub vsem preprekam je razvila veliko ljubezen do kuhinje in pravi, da že komaj čaka, da se vse skupaj začne.

Foto: Ana Gregorič – Natalija Palačković

Patricija Horvat, 34 let, Idrija

Zgovorna Idrijka, ki je polna energije in ki ji ni težko čistiti vampov, odkrito govori o svoji življenjski usodi, ljubezni in kuhinji. Kako bi se opisala? “Človek, ki obožuje hrano!”

Foto: Ana Gregorič – Patricija Horvat

Bruno Šulman, 21 let, Ljubljana

Nasmejani študent psihologije, ki se na dolgi rok najbolj vidi v kuhinji. Kuha že od mladih nog, prvi spomin na samostojno ‘kuho’ pa sega v leto 2010, ko je imel le deset let in je sam spekel piškote. “Takrat sem mamo vprašal, ali bo en kilogram moke dovolj za peko piškotov,” se spominja mladi Bruno.

Foto: Ana Gregorič – Bruno Šulman

Irena Kos Mlakar, 50 let, Kresnice

Sprva se zdi, da je zadržana, a ko se sprosti, je zelo zabavna. Kot pravi, se nadvse rada šali – tudi na svoj račun. Prvo srečanje s kuhalnico? Pri petih letih si je sama naredila ocvrta jajca in jih močno začinila s poprom. Pravi, da je bila takrat zelo ponosna nase in da so bila jajčka zares okusna.

Foto: Ana Gregorič – Irena Kos Mlakar

Alana Vrviščar, 18 let, Ljubljana

Najmlajša tekmovalka letošnje sezone kuharskega šova MasterChef Slovenija je 18-letna Alana, ki ve, česa si želi in česa ne. Je izjemno natančna in v kuhinji zelo iznajdljiva. Rada ima barvite, moderne krožnike, med sodniki pa bi za kuharskega partnerja izbrala Karima.

Foto: Ana Gregorič – Alana Vrviščar



Delite s prijatelji:
 



Oglejte si z nami ...

Lidija Bačić Lille - Neka ljubav nova
 
 

Prijavite se na naš
YouTube kanal



Nedavne objave:

Sporočilo za današnji dan: Pot vase ni lahka

Pot vase ni preprosta. “Ko se človek poda vase, je soočen s temnimi platmi uma, z jezo, žalostjo, s strahom, z navezanostjo, s sebičnostjo in podobnimi čustvi. Vzdržati v notranjem boju s svojimi slabostmi zahteva pogum in močno voljo. A zavedati se je treba, da nič ni nemogoče tistemu, ki je v stiku z višjo […] Več...

Sporočilo za današnji dan: Ko si povezan s svojim bitjem

Ko tvoje srce ponovno bije v ritmu harmonije in si povezan z vsem svojim bitjem ter vesoljem, potem veš, da si na pravi poti… Ponosen, vesel in z ogromnim nasmeškom stopaš naprej, ker veš, da te spet nekje čaka dogodivščina, ki te bo spomnila, zakaj si tukaj in zakaj si človek. Več...

Nehajte že dvomiti vase in v svoj občutek – NAJBOLJŠI JE

Samo dopustite si. In če še niste tam, kjer je nekdo drug ali pa kjer mislite, da bi morali biti – pa kaj. Imate svojo pot, po kateri morate hoditi – samo vaša je. Uporabite vse svoje naravne senzorje za to, da res verjamete vase. S tem boste najbolj pomagali sebi in drugim. Več...

S katerim znamenjem se lahko najbolj globoko povežete?

OVEN Škorpijon in tehtnica Oven lahko stke najboljšo duhovno povezavo s škorpijonom in tehtnico. Oven in tehtnica sta nasprotni znamenji, zato se lahko medsebojno uravnovesita in vzpostavita trdno ter iskreno duhovno povezavo. Ovna in škorpijona ne zanima nič drugega kot to, da se njune sanje čimprej spremenijo v resničnost. Oven je odličen vizionar, medtem ko […] Več...

To je moški, ob katerem se lahko sprostite

To je moški, ki vas ne odrine stran, ko ste jezni ali razburjeni; ki zna trdno in umirjeno ostati v svoji moškosti. To je moški, ki si vzame čas, da spozna vaš um in vaše telo. Moški, ki vas vidi v celoti, ki posveča pozornost tudi malenkostim. To je moški, ki se je naučil, kako […] Več...

▼ ▼ ▼
 
Najlepše življensko darilo je biti član mednarodnega podjetja ONPASSIVE.
 
 ONPASSIVE programi posel denar priložnost profit O-Founders Slovenia Shop sloveniashop 
 
Hvala vsem, ki ste se do 22.6. 2022 registrirali in izkoristili možnost biti soustanovitelj in solastnik podjetja ONPASSIVE.

▲ ▲ ▲