Za pripravo čokoladnega sufleja za 4 osebe boste potrebovali sledeče sestavine:
- 4 jajca
- 100 g drobno mletega sladkorja
- 150 g temne čokolade
- 2 žlici moke
- maslo in moka za modelčk
Za karamelo:
– 50 g drobno mletega sladkorja
– 50 ml smetane
Postopek priprave po korakih
- Rumenjake ločimo od beljakov. Rumenjake penasto stepemo s polovico sladkorja. Nato peno vmešamo v stopljeno čokolado.
- Beljakom dodamo preostali sladkor in stepemo trd sneg. Počasi ga vmešamo v čokoladno peno in na koncu dodamo še moko.
- Namastimo in pomokamo modelčke in jih do dveh tretjin napolnimo s kremo. Modelčke za 15-20 minut postavimo v pečico, segreto na 190 °C.
- Sladkor stresemo v ponev z debelejšim dnom in ga počasi karameliziramo. Karameli dodamo vročo smetano in vse skupaj malce povremo. Počakamo, da se ohladi, in jo nato prelijemo po vročem sufleju.