• Post category:Njena-si

Kaj potrebujemo ?

  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 čebula, drobno sesekljana
  • 2 stroka česna, sesekljana
  • 400 g konzerviranih olupljenih paradižnikov
  • sol,
  • sveže mlet črni poper
  • približno 1 žlička sladkorja
  • 1/2 žlice rdečega vinskega kisa
  • 2 srednji bučki
  • 200 g kuhane cvetače
  • 2 jajci
  • 100 g naribanega trdega sira
  • sol,
  • poper
  • 100 g češnjevega paradižnika
  • 200 g naribane mocarele
  • bazilika za serviranje


Foto: profimedia LIZA MAJA – Pica iz bučk in cvetače

Postopek priprave

  1. V manjši ponvi na segretem olju počasi prepražimo čebulo, dodamo česen in prepražimo. Zalijemo s paradižnikom in pustimo vreti približno 20 minut. Zmešamo omako, dodamo sol, poper, začinimo s sladkorjem in kisom ter kuhamo, dokler ni gosto.
  2. Bučke operemo in naribamo. Dodamo žličko soli, premešamo in odcedimo. Kuhano cvetačo zmeljemo do gladkega in zmešamo z bučkami. Dodamo jajci, sir, poper in dobro premešamo.
  3. Dobljeno maso enakomerno razporedimo v model za pico ali v pekač in pečemo na 200 °C približno 20 minut.
  4. Nato testo premažemo s tanko plastjo paradižnikove omake, potresemo z mocarelo in obložimo z rezinami paradižnika. Pečemo pri enaki temperaturi približno 15 minut. Pečeno pico okrasimo z baziliko in postrežemo.


Delite s prijatelji:
 



Oglejte si z nami ...

O-Mail ... nekatere edinstvene prednosti elektronske pošte podjetja ONPASSIVE.

Registrirate se lahko TUKAJ

 
 

Naročite se na naš
YouTube kanal



Nedavne objave:


▼ ▼ ▼
 
Najlepše življensko darilo je biti član mednarodnega podjetja ONPASSIVE.
 
 ONPASSIVE programi posel denar priložnost profit O-Founders Slovenia Shop sloveniashop 
 
ONPASSIVE je sedaj na voljo vsem. Več informacij najdete na spletni strani ONPASSIVE, kjer se lahko registrirate in pridobite nov elektronski naslov O-Mail, ki je prihodnost e-pošte. Registrirate se lahko TUKAJ.

▲ ▲ ▲