• Post category:Njena-si

Sestavine:

250 ml smetane

125 g masla

125 moke

7 jajc

Za kremo:

200 ml smetane

50 g vaniljevega sladkorja

Sestavine - krema - Postopek priprave - Recept: Polnjeni krofi po RettiguFoto: profimedia LIZA MAJA – Polnjeni krofi po Rettigu

Priprava:

  1. Smetano zavremo do tretjine, nato dodamo maslo in moko. Oblikujemo gosto kašo, ki jo mešamo toliko časa, da se neha lepiti na ponev. Počakamo, da se malo ohladi, nato vmešamo rumenjake in sneg iz beljakov.
  2. Na pekač s polnilno vrečko ali žlico naredimo majhne krofe. Pečemo jih v pečici na 180 °C približno 20 minut.
  3. Smetano in sladkor stepemo v gosto kremo. Še tople krofe povaljamo v sladkor v prahu. Ko se ohladijo, jih prerežemo na pol in napolnimo s kremo.
  4. Postrežemo s sladkanimi jagodami.