• Post category:Njena-si

Sestavine za 16 kosov:

  • 8 beljakov
  • 170 g sladkorja
  • 70 g navadne moke
  • 70 g naribanega kokosa

Za nadev:

  • 200 ml stepene smetane
  • 250 g skute
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 15 g želatine v prahu
  • 250 g lubenice
  • 250 g jagod

Recept: Sočne rezine z jagodami in lubenicoFoto: Profimedia – Rezine z jagodami in lubenico

Postopek priprave:

1. Beljake in sladkor stepemo v sneg. Dodamo moko in na koncu še kokos. Testo razdelimo na tri dele in vsak del razporedimo na pekač. Pečemo v pečici, ogreti na 200 °C, približno 12 minut. Pečeni biskvit s papirjem odstranimo iz pekača, počakamo, da se ohladi, nato odstranimo papir.

2. Smetano stepemo. Dodamo skuto in sladkor v prahu. Želatino namočimo v 100 ml vode, med stalnim mešanjem jo segrejemo do vrelišča in še vročo vlijemo v nadev.

3. Lubenico narežemo na tanke rezine in odstranimo lupino in semena. Del nadeva razporedimo po enem biskvitu, obložimo z lubenico, spet namažemo nadev in pokrijemo z drugim biskvitom. Ta postopek ponovimo in preostali nadev namažemo na sladico.

4. Jagode očistimo in narežemo na manjše koščke. Razporedimo jih po površini sladice in jih rahlo pritisnemo v nadev. Pustimo, da se strdi, nato narežemo na rezine.