• Post category:Njena-si

Recept za pripravo posušenega paradižnika. Sestavine za 2 kozarca (1 približno 250 ml):2000 g paradižnika, sol po okusu, 2 žlički sladkorja,olivno olje za kapljanje, 2 vejici svežega rožmarina ali timijana, 300 ml sončničnega olja.

Sestavine za 2 kozarca (1 približno 250 ml):

  • 2000 g paradižnika
  • sol po okusu
  • 2 žlički sladkorja
  • olivno olje za kapljanje
  • 2 vejici svežega rožmarina ali timijana
  • 300 ml sončničnega olja

Priprava:

1. Umiti paradižnik razpolovimo vodoravno, posamezne polovice razporedimo na pekač, obložen s papirjem za peko, solimo, potresemo z malo sladkorja, pokapljamo z oljem in potresemo s sesekljanimi zelišči.

2. Paradižnik nato približno 7 ur sušimo v ogreti pečici na 90 °C. Suhe paradižnike damo v čiste kozarce, jih prelijemo z oljem, tako da so potopljeni, in jih zapremo.