Sanja Sirk poskuša krmariti med kuharsko mladostjo

Med slednjimi je tudi hotelska gospodinja Sanja Sirk iz Kopra. Primorka ne skriva, da kuhanje ljubi že od malih nog. Sanjo, ki v oddajah MasterChef Slovenija zelo organizirano sama ali z ekipo pluje skozi letošnje kuharske izzive, smo poklicali in jo za Lady povprašali, s kakšno kuharsko smerjo želi prepričati sodnike in ali nam razkrije, kako se bojuje s strahom pred izzivi. “Predvsem želim, da sodniki v meni prepoznajo preprostost navadne gospodinje in mame ter da jih okusi in vonjave mojih jedi spomnijo na otroštvo,” pove Sanja in brez zadržkov razkrije svoj pogled na strah oz. tremo, ki jo na trenutke čuti.

“Priznam, precej treme in nervoze je, preden se kuhanje začne. Dokler čakamo na navodila sodnikov, so moje misli kar nemirne oz. se v meni odpirajo številna vprašanja – bom dovolj dobra, ali mi bo uspelo, bom zablokirala z idejami? In ravno to res požene adrenalin oz. kri po žilah. Ko stopim za štedilnik, se zadeve povsem spremenijo, kot bi se v hipu prestavila v drug svet, saj pozabim na kamere, sodnike, sotekmovalce. Kuhanje je moja strast in vedno znova podoživljam to, da ljubezen do kuhanja izvira iz želje ugajati mojim domačim. Verjamem, da se bo komu zdelo smešno oz. kar nenavadno, ampak jaz sem iz tiste generacije mam in babic, ko se je na štedilniku vedno nekaj kuhalo, in kdorkoli je prišel mimo, je dobil nekaj na žlico. Je pa res, da se organizacija izrazito razvije, ko dobiš otroka; to lahko potrdijo številne mame. Če si želiš kaj časa zase, moraš ob vseh obveznostih vse skrbno znati načrtovati. Sem ženska starega kova. Tudi moja mirnost in natančnost sta prišli z leti, saj je notranji mir zlata vreden in vse, kar se mora zgoditi, bo prišlo s časom, tako ali drugače. Je pa res, da so sotekmovalci v MasterChefu kar hudi nasprotniki. Poskušam nekako krmariti med vso to mladostjo, hitrostjo in iskrivostjo. Za zdaj mi uspeva iti v korak z drugimi, ampak z vsakim izpadlim je boj vse težji. Se pa popolnoma zanesem na svojo mirnost, znanje in poznavanje osnov domače kuhinje.”

Besedilo: Alojz Petrovčič // Fotografija: Tomo Jeseničnik


Delite objavo s prijatelji:
 
 

Nedavne objave:

  • Veliko vlaknin v nosečnosti zmanjša tveganje za celiakijo

    Znanstveniki iz Norveške so odkrili, da se za osem odstotkov zmanjša tveganje za celiakijo pri otrocih, če njihove mame v nosečnosti zaužijejo deset gramov več vlaknin. Nosečnice, ki so zaužile največ vlaknin (več kot 45 gramov na dan), so imele za 34 odstotkov manjše tveganje v primerjavi z […]

  • Če na poti ne uživamo, potem je nujno, da nekaj spremenimo

    Rada imam svoje ljudi, ljudi, ki me obkrožajo in predvsem – ki me razumejo. Rada sem tudi sama. Velikokrat pa se znajdem na neverjetnih mestih, kjer spoznavam neverjetne ljudi, ki jih morda spoznam le mimobežno. In nedavno tega sem imela priložnost spoznati zanimivo osebo, ki mi je pravzaprav potrdila tisto, česar sem se pravzaprav […]

  • V novo desetletje s še več moči in udobja

    Vse skupaj se je pri ‘Modrih’ začelo leta 2010, ko je na trg vstopila prva generacija motociklov, ki so imeli narobe obrnjeno glavo motorja. Danes, skoraj deset let kasneje govorimo o izredno dovršenih modelih tretje generacije, ki niso navduševali zgolj zaradi videza, temveč so nasmešek na obrazu pod čelado […]

  • V Pakistanu umrl slovenski alpinist Janez Svoljšak

    Na alpinistični odpravi na šesttisočak Tahu Rutum v Karakorumu v Pakistanu je v baznem taboru umrl 25-letni slovenski vrhunski alpinist Janez Svoljšak iz Škofje Loke. Po prvih informacijah je med spanjem malo pred četrto uro zjutraj globoko zahropel, izgubil zavest in prenehal dihati. V baznem taboru so takoj začeli […]

  • Sovrstniki so Ingrid radi poniževali

    Simpatična voditeljica Ingrid Ulaga, ki ima svet slavnih v malem prstu, bo čez poletje pridno delala in hodila le na krajše dopuste in izlete. A njej je tako čisto prav. »Samo da preživim nekaj dni na morju s prijatelji, brez obveznosti. To mi je dovolj in takrat sem najsrečnejša,« pravi. Najbolje se sicer […]