
Sestavine:
- 400 g špagetov
- sol
- 6 žlic olivnega olja
- 4 stroki česna
- 6 filejev inčunov
- 1/2 žličke čilijevih kosmičev
- 60 g kaper
- 80 g črnih oliv brez koščic
- 1 pločevinka celega vloženega paradižnika
- 1 žlica drobno sesekljanega drobnjaka ali peteršilja
Priprava:
V velikem loncu zavremo veliko količino slane vode in v njej skuhamo špagete. V ponvi segrejemo olivno olje, dodamo nasekljani česen, sesekljane inčune in čilijeve kosmiče. Občasno premešamo in kuhamo na zmernem ognju približno 5 minut.
Ko dobi česen zlat odtenek, dodamo narezane kapre in olive, premešamo in dodamo paradižnik, ki ga pretlačimo. Kuhamo na majhnem ognju, občasno premešamo.
Kuhane špagete odcedimo in damo v paradižnikovo omako, dodamo nekaj žlic vode, v kateri so se kuhale testenine. Premešamo in kuhamo še kakšno minuto ali dve. Posujemo s peteršiljem ali drobnjakom in postrežemo.
