• Post category:Njena-si

V velikem loncu zavremo veliko količino slane vode in v njej skuhamo špagete. V ponvi segrejemo olivno olje, dodamo nasekljani česen, sesekljane inčune in čilijeve kosmiče. Občasno premešamo in kuhamo na zmernem ognju približno 5 minut.

Sestavine:

  • 400 g špagetov
  • sol
  • 6 žlic olivnega olja
  • 4 stroki česna
  • 6 filejev inčunov
  • 1/2 žličke čilijevih kosmičev
  • 60 g kaper
  • 80 g črnih oliv brez koščic
  • 1 pločevinka celega vloženega paradižnika
  • 1 žlica drobno sesekljanega drobnjaka ali peteršilja

Priprava:

  1. V velikem loncu zavremo veliko količino slane vode in v njej skuhamo špagete. V ponvi segrejemo olivno olje, dodamo nasekljani česen, sesekljane inčune in čilijeve kosmiče. Občasno premešamo in kuhamo na zmernem ognju približno 5 minut.

  2. Ko dobi česen zlat odtenek, dodamo narezane kapre in olive, premešamo in dodamo paradižnik, ki ga pretlačimo. Kuhamo na majhnem ognju, občasno premešamo.

  3. Kuhane špagete odcedimo in damo v paradižnikovo omako, dodamo nekaj žlic vode, v kateri so se kuhale testenine. Premešamo in kuhamo še kakšno minuto ali dve. Posujemo s peteršiljem ali drobnjakom in postrežemo.