• Post category:Njena-si

Sestavine za pripravo borovničevih mafinov

  • 300 g presejane mehke moke

  • pecilni prašek

  • vanilij sladkor

  • 0,5 žličke sode bikarbone

  • ščepec soli

  • 120 g sladkorja

  • 90 ml kisle smetane

  • 3 jajca

  • 240 g borovnic

  • 120 ml olja

  • 90 ml jogurta

Priprava:

Najprej segrejte pečico na 200 stopinj Celzija in v pekač za mafine namestite papirnate modelčke. Sedaj v večji skledi s kuhalnico premešajte suhe sestavine. Posebej stepite mokre sestavine, ki jih nato dodate suhemu delu. Premešajte kar s kuhalnico in na koncu vmešajte še borovnice.

Sedaj s testom napolnite vdolbinice do 2/3. Mafine pecite 20 minut, pri čemer naj vas vodi misel, da se morajo lepo zlato obarvati. Pečene kolačke pustite počivati še 5 minut, nato jih iz pekača preložite na krožnik in pustite, da se ohladijo. Sladico lahko okrasite z masleno kremo.



Delite s prijatelji:
 



Oglejte si z nami ...