
Sestavine za pripravo borovničevih mafinov
- 300 g presejane mehke moke
-
pecilni prašek
-
vanilij sladkor
-
0,5 žličke sode bikarbone
-
ščepec soli
-
120 g sladkorja
-
90 ml kisle smetane
-
3 jajca
-
240 g borovnic
-
120 ml olja
-
90 ml jogurta
Priprava:
Najprej segrejte pečico na 200 stopinj Celzija in v pekač za mafine namestite papirnate modelčke. Sedaj v večji skledi s kuhalnico premešajte suhe sestavine. Posebej stepite mokre sestavine, ki jih nato dodate suhemu delu. Premešajte kar s kuhalnico in na koncu vmešajte še borovnice.
Sedaj s testom napolnite vdolbinice do 2/3. Mafine pecite 20 minut, pri čemer naj vas vodi misel, da se morajo lepo zlato obarvati. Pečene kolačke pustite počivati še 5 minut, nato jih iz pekača preložite na krožnik in pustite, da se ohladijo. Sladico lahko okrasite z masleno kremo.
