Kulinarika tega azijskega območja Macau ali Macao je namreč mešanica kitajske in portugalske kuhinje, na današnjo kulinarično podobo pa so vplivale tudi indijske in malajske jedi. Danes se to odraža v edinstveni kulturni in kulinarični mešanici, ki je rezultat stoletij kolonialne vladavine. Portugalski recepti so bili prilagojeni za uporabo lokalnih sestavin kot so sveži morski sadeži, kurkuma, kokosovo mleko, fižol adzuki …

Te prilagoditve so ustvarile zanimive različice tradicionalnih portugalskih jedi kot so coldo verde, minchee in cozido á portuguesa. Med najbolj priljubljenimi uličnimi prigrizki pa lahko tako najdete tudi tradicionalno portugalsko jed pastel de nata.
Vse te kulinarične skrivnosti tega zanimivega področja boste lahko spoznali v novi oddaji Gurmanski Macao, ki na spored 24Kitchen prihaja 8. aprila ob 13. uri. V oddaji, ki ima šest epizod, bo Justine raziskala tradicionalno in moderno macajsko kuhinjo.

Kuhala bo po celem mestu pokušala edinstveno ulično hrano, se dobila z odličnimi chefi in nam predstavila slastne izvirne recepte, ki so jih navdihnili lokalni pridelki.