Tako vsestranski je papir za peko

Stalnica v kuhinji, brez katere si le stežka predstavljamo peko sočnih biskvitov za pripravo tort, in pripomoček, ki prepreči, da bi se pečica prehitro umazala, je zagotovo že mnogim dobro poznan. Ob uporabi papirja za peko ne le da se izognemo zapečenim in zasušenim ostankom peciva v pekačih in modelih, temveč tudi prihranimo nekaj maščobe, nerodnih velikih pekačev pa nam ni treba več grobo drgniti. Preverite še ostale trike.

Čiste police in predalniki

V predalih in kuhinjskih omarah, kamor pospravljamo težke lonce in ponve, se hitro pojavijo risi in grde odrgnine. Da bi jih preprečili in tako obvarovali površino polic, na te položite plast papirja za peko. Uporabite ga tudi za zaščito vrhnjih omaric in polic, na katerih se sploh v kuhinji še prehitro nabere prah in hkrati nekaj maščobe, zaradi česar jih je težko očistiti. Omarice bodo tako ostale čiste in dlje časa kot nove.

Za hrambo v hladilniku in zamrzovalniku

V jesenskih dneh, ko je sadja in zelenjave v izobilju, presežke pogosto shranjujemo v hladilniku ali celo v zamrzovalniku. Da bi predali in police ostali čisti, jih obložite s papirjem za peko. Papir za peko v nasprotju s papirnatimi brisačami ne prepušča vode, zato pozabite na strah, da bi odvečna tekočina in umazanija umazali hladilnik oziroma zamrzovalnik.

Pomoč pri gnetenju in valjanju

Priprava testa za kruh ali jabolčni zavitek ter drugo pecivo, ki se jeseni pogosto znajde na mizi, zahteva tudi uporabo primerne delovne površine. Pred gnetenjem delovno površino prekrijte s papirjem za peko in tako preprečite, da bi drobci moke in testa odpotovali tja, kamor si ne želite. Tako boste ostanke tudi precej lažje počistili. Seveda bodite ekonomični in že uporabljeni papir za peko, ki ste ga potrebovali pri gnetenju testa, uporabite še za pečenje.


Delite objavo s prijatelji:
 
 


► Vedno z vami - Slovenia Shop
 

POP TV – Vse se lahko zgodi (Klara Jazbec)


Nedavne objave: 
  • Naravni izotonik, ki raste na palmi

    Ker nima skoraj nič kalorij in je kokosova voda bogata z elektroliti, je primerna v času prehladov, težjih telesnih naporov in pri profesionalnih športnikih. Uporabimo jo kot naravno nadomestilo izotoničnih pijač. Cifra: 2 kozarca na dan je priporočena količina uživanja. V prevelikih količinah […]

  • Je čas za slovensko 85. zmago ?

    V soboto, 25. januarja, mineva točno štirideset let od prve slovenske zmage v alpskem smučanju. To je leta 1980 v Wengenu dosegel Bojan Križaj. Bo Sloveniji ta vikend prinesel že 85.? Moški se selijo na eno izmed klasik, v avstrijski Kitzbühel, ki vsako leto privabi številne oboževalce, ki si […]

  • FOTO: Radijka s prijateljem raziskovala skrivnosti italijanskega otoka

    Na priljubljeni italijanski otok se je odpravila v družbi svojega dobrega prijatelja Žana. »Destinacijo sva izbrala tik pred zdajci, saj sva najprej mislila, da bova šla v Valencio. Zaradi boljše povezave sva se na koncu odločila za Sicilijo in ni nama bilo žal. Obožujem Italijo, še posebej pa […]

  • Domen Kumer v zrak vrgel 25 tisoč evrov

    Domen Kumer je bil kadilec dolgih 15 let. Kot je razkril v svojem spletnem zapisu, je v tem obdobju pokadil približno 164. 000 cigaret, kar znaša več kot zavojček na dan. »Sedaj sem temu rekel STOP! Ja … zapravil sem približno 25.000 eur samo na kajenju,« je bil iskren Domen, nato pa se dotaknil […]

  • Se ponavlja dieselgate ? Suzuki in Jeep osumljena goljufanja pri izpustih vozil

    Afera Dieselgate je pred dobrimi petimi leti pošteno pretresla avtomobilsko industrijo. Kršitelji so bili deležni milijonskih kazni, številni vodilni v podjetjih so morali zapustiti svoja mesta v podjetjih, prodaja dizlov je močno upadla, sledila pa je tudi uvedba novih standardov za merjenje učinkovitosti […]

  • Sta se na snemanju resnično zaljubila?

    Spremljate novo turško serijo Jutranja ptica? Potem sta vašo pozornost zagotovo pritegnila glavna igralca. Ob tem naj vam namignemo, da se je vse do konca snemanja šušljalo, da sta se Can Yaman in Demet Özdemir tudi v resnici zaljubila, še več, med ustvarjanjem priljubljene serije naj bi celo postala […]

  • Škampi nekoliko drugače

    Mediteranska kuhinja je v resnici zelo raznolika in zajema veliko več kulinaričnih vidikov, kot si številni predstavljamo. Raztega se med različnimi kulturami in regijami, v njo pa na nek način uvrščamo tako prehrano, ki jo najdemo v Egipti, Turčiji, Grčiji, Italiji, južni Franciji in seveda […]




V spodnjem iskalniku poskušajte najti, karkoli vas še dodatno zanima: