Tako vsestranski je papir za peko

Stalnica v kuhinji, brez katere si le stežka predstavljamo peko sočnih biskvitov za pripravo tort, in pripomoček, ki prepreči, da bi se pečica prehitro umazala, je zagotovo že mnogim dobro poznan. Ob uporabi papirja za peko ne le da se izognemo zapečenim in zasušenim ostankom peciva v pekačih in modelih, temveč tudi prihranimo nekaj maščobe, nerodnih velikih pekačev pa nam ni treba več grobo drgniti. Preverite še ostale trike.

Čiste police in predalniki

V predalih in kuhinjskih omarah, kamor pospravljamo težke lonce in ponve, se hitro pojavijo risi in grde odrgnine. Da bi jih preprečili in tako obvarovali površino polic, na te položite plast papirja za peko. Uporabite ga tudi za zaščito vrhnjih omaric in polic, na katerih se sploh v kuhinji še prehitro nabere prah in hkrati nekaj maščobe, zaradi česar jih je težko očistiti. Omarice bodo tako ostale čiste in dlje časa kot nove.

Za hrambo v hladilniku in zamrzovalniku

V jesenskih dneh, ko je sadja in zelenjave v izobilju, presežke pogosto shranjujemo v hladilniku ali celo v zamrzovalniku. Da bi predali in police ostali čisti, jih obložite s papirjem za peko. Papir za peko v nasprotju s papirnatimi brisačami ne prepušča vode, zato pozabite na strah, da bi odvečna tekočina in umazanija umazali hladilnik oziroma zamrzovalnik.

Pomoč pri gnetenju in valjanju

Priprava testa za kruh ali jabolčni zavitek ter drugo pecivo, ki se jeseni pogosto znajde na mizi, zahteva tudi uporabo primerne delovne površine. Pred gnetenjem delovno površino prekrijte s papirjem za peko in tako preprečite, da bi drobci moke in testa odpotovali tja, kamor si ne želite. Tako boste ostanke tudi precej lažje počistili. Seveda bodite ekonomični in že uporabljeni papir za peko, ki ste ga potrebovali pri gnetenju testa, uporabite še za pečenje.


Delite objavo s prijatelji:
 
 


Nedavne objave: 
  • Naravna pomoč za nespečnost

    Svet, v katerem živimo, nas vse bolj peha v tesnobo in depresijo. Duševne bolezni naraščajo in vse več ljudi se spoprijema s tesnobnostjo, ki jo poleg značilnih simptomov, kot so pretirana zaskrbljenost, občutek ogroženosti, motnje zbranosti, napetost, občutek šibkosti, krči v trebuhu, […]

  • Kako vemo, katera čakra je zaprta ?

    Čakre, naši energijski centri telesa, lahko na dojemanje sveta različno vplivajo. Človek ima po hinduizmu v svojem telesu sedem poglavitnih čaker, ki nastanejo kmalu po rojstvu in izginejo nekaj ur po naši smrti. Nanje vplivajo različni dejavniki, pri čemer je glavni ravno naš način […]

  • Lepotni nasvet: Javorov sirup za negovane ustnice

    To tekoče zlato je bogato z vitamini in minerali, kar čez zimo ljudje izkoristijo za nego kože. Sirup si debelo namažejo na razpokane ustnice in že kmalu začutijo olajšanje, saj vsebuje veliko sladkorja (do 60 odstotkov) in je znan po tem, da nase veže vodo. V njem sta še kalcij, ki pomaga pri […]

  • Kako je slovenska penina Mare Santo navdušila kitajske poznavalce

    Kitajci obožujejo inovativne, drugačne stvari. Zato jih je seveda navdušilo, ko so na uvoznem sejmu CIIE v Šanghaju spoznali zgodbo penine Mare Santo, ki eno leto zori v steklenicah na dnu morja. Ni veliko stvari, ki še lahko presenetijo svetovno največje poznavalce sodobnega trga. Izkusili so že […]

  • Najbolj priljubljen recept za kuhan džin

    Če smo se že morale posloviti od osvežilne poletne pijače, ki sliši na ime gin tonik, je vsekakor dobra novica to, da se bomo lahko v zimskih mesecih razvajale z različico v obliki kuhanega džina! Olala, to se pa sliši odlično, kajne? In ko bi šele vedele, kako vrček vročega napitka […]

  • Prihodnje leto višje cene v domovih za starejše in posebnih zavodih: stroški višjih plač se bodo prevalili na pleča stanovalcev, njihovih svojcev in občin

    Kot so sporočili iz Skupnosti socialnih zavodov Slovenije, bodo podražitve “posledica spremembe obračunavanja in dviga minimalne plače v januarja 2020, zaradi česar se bodo stroški dela v domovih za starejše in posebnih zavodih povečali za od pet do osem odstotkov”. Kar pomeni, da bodo […]

  • Jan Mihelič: “Marsikdo je mislil, da sem nor”

    Odprla sem težka kovinska vrata in stopila stopnico više. Moje nosnice so se srečale s prijetnim vonjem lesa in pred menoj se je odprlo pravo malo kraljestvo, v katerem pod pridnimi rokami nastajajo čudoviti leseni kosi. Dobri dve leti minevata, odkar je Jan Mihelič pustil službo za pisarniško mizo in […]


Hvala, ker ste z nami – sedaj že …

  • 78.394 ogledov naše spletne strani !


Iskanje po vsebini: