
Sestavine:
1 kg prekajene šunke
600 g bele moke
20 g kvasa
1/2 žličke soli
ščepec sladkorja
3 dl mlačne vode
gorčica, kumina, česen
jajce
Priprava:
Šunko skuhamo v vodi in jo osušimo. Nato pripravimo kvasec, in sicer tako, da kvas zdrobimo in ga prelijemo z decilitrom mlačne vode, dodamo sladkor in pustimo na toplem vzhajati približno 20 minut.
Ko je kvasec pripravljen, iz moke, kvasa in vode zamesimo testo in ga pustimo vzhajati približno eno uro. Ne solimo!
Vzhajano testo razvaljamo. Preden ga ovijemo okoli šunke, jo premažemo z gorčico in potresemo s kumino in česnom.
Šunko v testu premažemo z razžvrkljanim jajcem in pečemo v pečici na 200 stopinjah približno eno uro.
Naročite se na naš
YouTube kanal
Nedavne objave:
- Radio Rock Classics Mix – 24/7 Live
- Goduje Ana, zavetnica proti revščini in nevihti … Ime ANA predstavlja …
- ONPASSIVE – sodelujte v naši poletni denarni nagradni igri … 21000 $
- Pazite, kaj počnete, vse se vrača
- Moški, varuj me in jaz te bom navdihovala
