Franci se je na razvajanju omehčal, kaj pa Danica?
Franci Kemperl ni skrival, kako zelo uživa na oddihu, kakršen mu je bil doslej zaradi obilice dela na kmetiji in v gozdu povsem neznan. Kopanje v morju, sprehodi po obali,…
Franci Kemperl ni skrival, kako zelo uživa na oddihu, kakršen mu je bil doslej zaradi obilice dela na kmetiji in v gozdu povsem neznan. Kopanje v morju, sprehodi po obali,…
»Restavracija je zame nekakšen otrok in zanjo bi dal vse. Vem, da bodo naslednja leta naporna, a živim za trenutke, ko se mi uresničujejo sanje. Večkrat pomislim, kako bi bil…
Bruno Šulman se je za študij psihologije odločil zato, ker ga je od nekdaj zanimalo, kako se ljudje odzivajo v danih situacijah. Kaj pa zdrava prehrana, ga je morda slednja…
Žiga Gabrovec ne počiva. Pravzaprav je že pošteno zavihal rokave. »Odpiram svojo restavracijo v domačem kraju, kjer hočem razvajati ljudi, ki me čutijo, obenem pa jih začeti izobraževati o tem,…
Foto: Mary Ševo Mary se je ob prihodu na dvorec Zemono veselila mojstrske kulinarike, pričakal pa jo je koncert Marka Vozlja. Slednje je bilo del presenečenja za Gregorja Čeglaja, ki…
»Že doma smo se srečevali z različno kulinariko. Oče je delal v Franciji, mama, ki je bila slavistka, pa je bila navdušena nad azijsko kuhinjo, ki sem jo spoznal že…
Čebula in česen sta nepogrešljivi vrtnini v naši kuhinji, uporabna sta tako v kulinariki kot tudi v ljudskem zdravilstvu. Kakorkoli obrnemo, preprosto ne smeta manjkati. Pri kuhi čebulo in česen…
Organizatorje priljubljene in težko pričakovane kulinarične tržnice Odprta kuhna, katere začetek so v splošno veselje javnosti napovedali za petek, 21. maja, so danes pričakale slabe novice. »Žal smo zaradi še…
Odprta kuhna, najbolje obiskana kulinarična tržnica pri nas, bo ob sončnih petkih med 10. in 21. uro ponovno navduševala sladokusce od blizu in daleč. V deveti sezoni, ki se bo…
Sir z gladko belo skorjico izvira iz Neaplja, kjer ga v tradicionalni kulinariki pripravljajo iz bivolovega mleka. Pri nas ga boste najpogosteje zasledili sir iz kravjega mleka, ki pa je…