Jabolčni kis koristen za premagovanje številnih težav
Le kaj je boljše kot domač jabolčni kis, ki je znan po svoji aromi ter prijetnem okusu in s katerim izboljšamo vsako solato? Le težko se katera druga oblika kisa…
Le kaj je boljše kot domač jabolčni kis, ki je znan po svoji aromi ter prijetnem okusu in s katerim izboljšamo vsako solato? Le težko se katera druga oblika kisa…
Lupine citrusov so izjemno zdravilne in okusne. Le spomnite se, za kaj babice uporabljajo lupino limone in kako prav zaradi te osvežilne arome dišijo potica in puhasti buhteljni. Iz pomarančnih…
Mnogi se med hujšanjem odpovedujejo ogljikovim hidratom, ker ti veljajo za redilno hrano. Vendar je to prepričanje napačno, kajti vsi ogljikovi hidrati niso enaki – treba je razlikovati med »počasnimi«…
Grozdje je sadje, ki nam omogoča številne možnosti uporabe. Več kot odlično je presno, izjemno okusno v soku ali marmeladi, in če ga pustimo vreti, uživamo v njegovi žlahtni obliki,…
Špinača nas na vrtu čaka med prvo zelenjavo, ki jo lahko nabiramo spomladi, in prav tako med zadnjo, ki jo nabiramo že skoraj v poznih zimskih mesecih. Velja za izjemno…
Gobe so brez klorofila in se hranijo zajedavsko, kot gniloživke oziroma živijo v sožitju z drugimi organizmi, zato so za naravo še kako pomembne. A nič manj za nas –…
Jabolko z žlico arašidovega masla Za prigrizek potrebujete: 100 g jabolk / približno eno jabolko (cca. 50 kalorij) 1 žlico arašidovega masla (cca. 100 kalorij) Ta zdravi prigrizek vsebuje približno…