Site icon Slovenia Shop

Ražnjiči po dalmatinsko

Jagnječje in svinjsko stegno razrežemo na primerno velike koščke za ražnjič, slanino, čebulo in papriko pa na malo manjše koščke. Izmenično jih nabodemo na kovinske ali lesene palčke. Na začetku in na koncu nabodemo jagnječje režnje.

Potrebujemo:

Priprava:

Jagnječje in svinjsko stegno razrežemo na primerno velike koščke za ražnjič, slanino, čebulo in papriko pa na malo manjše koščke. Izmenično jih nabodemo na kovinske ali lesene palčke. Na začetku in na koncu nabodemo jagnječje režnje.

Posolimo jih in popopramo, namažemo z oljem in pustimo, da se približno 60 minut marinirajo. Ražnjiče pečemo na žaru. Postopoma jih obračamo in mažemo s slanino.

Ražnjiče postrežemo s svežim kruhom. Posebej ponudimo še omako iz oljčnega olja, česna in peteršilja.

Exit mobile version